Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vid intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Vi tar 1800 kr för en vuxen katt och 3000 kr för två som får flytta ihop. (Är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade).

Kattungar tar vi från 2000 kr för stycket. Är vaccinerade x 2, idmärkta med ett chip och avmaskade.

 

Våra katter:

 
Måna
Ung katthona som kommer till oss via Stockholms katthem där hon mellanlandat en liten stund. Har gått som hemlös i Tensta. En familj tog in henne men tyvärr visade det sig finnas allergi i familjen. Hon är en social och kelig tjej som nu ska få landa och kastreras.
 
Olof
Olof har haft en jobbig tid då hans matte blev sjuk och reste in och ut på sjukhus, för att sedan lämna jordelivet. Hans kompis, lilla hunden, fick snabbt ett nytt hem, men Olof blev kvar, han fick mat, men då han är en försiktig grabb såg man inte till honom mycket. Han får fångas i fälla och kommer till oss. Är cirka 6 år gammal, dvs född 2013. Är sedan tidigare vinglig i ”baken” och klarar sig bra så. Kommer nu att få landa och träffa veterinären.
 
Maja Gräddnos, Fritz och Måns
Detta gäng föddes troligen i juni, dvs halvåret nu. Kommer till oss då deras mamma fått en ny kull. Dem är födda ute och aldrig hanterade av människohand, vilket självklart märks. Dem ska nu få landa och vänja sig vid livet inne. Mer info kommer.

 
Tärnsjöfamiljen bestående av Mammakatt, Svartvit årsunge samt Grå årsunge
Pappakatt och mammakatt har gått i många på ett ställe utanför Tärnsjö. Mammakatt har under alla år fött ungar, som ofta har försvunnit en efter en. I somras fick hon en kull på tre där två nu är infångade. Den tredje ungen ska vara svart, men denne har man inte sett på länge, så vi får se om den finns kvar. Ungarna är födda i början på sommaren. Mer info kommer.
 
Trulls, pappakatt från Tärnsjöfamiljen
Hankatt som gått i flera år vid ett behandlingshem utanför Tärnsjö och blivit matad. 2018 fångades han i fälla och skulle skjutas, då han som okastrerad hankatt kissmarkerade, vilket inte uppskattades av de närboende. Det fanns ingen hemma som kunde skjuta honom varför han släpptes ut ur buren. Den här gången fångades han manuellt och kommer nu bli av med sina bollar. Han är klappbar och en pratkvarn då han gärna önskar blötmat. Mer info kommer.
 
Mammakatt Skiffer med ungarna Granit, Gnejs och Flinta
Mammakatt Skiffer födde sina ungar ute, dem bodde under stora stenblock och kom endast fram då hon lockade på dem. Man sökte mat och även skydd då det blåste och regnade i ett närbeläget soprum. Fångas in och finns nu hos oss. Granit är killen i gänget medan Gnejs och Flinta är två tjejer. Är märkta av sitt liv ute men jag tror dem tycker livet inne är rätt skönt. Är vid flytt vaccinerade mot kattpest x 2, idmärkta, kastrerade och avmaskade.

 
Svart med lite vitt samt en helsvart
Dessa två är också infångade utanför Tärnsjö. Ska enligt uppgift vara två ungar från sommaren 2018. Det ska finnas ytterligare en, en grå kisse, men det är inte säkert att den finns kvar. Mer info kommer.

 

Mammakatt MissAnne med Björnhild, Sebjörn, Sigbjörn, Snöjörn och Torbjörn
Fyra av dessa ungar hittades i en gammal vedbod mitt ute i skogen i trakterna av Björnarbo, då man kände efter fanns det en femte kattunge som hade gömt sig väl. Två av dem, Björnhild och Sebjörn var pyttesmå och hade troligen inte klarat sig ute så länge till. Dem två hade diarré och fick behandling mot det, samt hela gänget avmaskades. Var även fulla med öronskabb då dem kom in. Det är ett försiktigt gäng som snart är redo för egna hem. Är vid flytt vaccinerade, id-märkta och avmaskade samt mammakatt även kastrerad. Kan bli så att dem två små får vänta lite med vaccinationerna, vi får se vad veterinären säger.

 

Maximus
Maximus kommer till oss då man inte kunde ha honom kvar. Han är en supersocial, kelig kille som tycker om både stora och små människor. Maximus vill vara ENDA djuret i familjen och bo lantligt där han kan få gå ut och in som han vill. Då han är långhårig och har en lite ”besvärlig” päls kommer han att kräva regelbunden pälsvård. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.