Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vi intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Våra katter:

 

 

Zemlan

Zemlan kom till oss som mycket liten kattunge, mammakatt hade lagt ungarna under ett tak och lilla Zemlan (då kallad Knyttet) föll ner. Hon är född 2013 och har haft ett hem sedan hon var liten. Kommer tillbaka till oss då mattes hälsotillstånd gör att inte Zemlan kan bo kvar. Zemlan är en social och trevlig tjej med mycket mjuk päls. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Mammakatt Merta med Busan, Lilla Loppan och Lilla Strofen

Busan, Lilla Loppan och Lilla Strofen är tingad.
Mammakatt Merta är en av många katter vi fångat in i Möklinta hos en man där det gått överstyr. Merta var högdräktig när hon kom till oss, födde efter fem dagar en kull på tre ungar som tyvärr var missbildade och alla dog inom ett dygn. Merta tog emot den kull som då var cirka två veckor gamla då deras mamma övergett dem. Merta och deras mammakatt kom båda från Möklinta, samma ställe. Ungarna är födda 11 januari och flyttar först 5 april då dem är tolv veckor gamla. Dem älskar sin mammakatt, busar och är som små kattungar ska vara. Kommer vid flytt vara vaccinerade x 2 mot kattpest och kattsnuva, id-märkta med ett chip, avmaskade och hela familjen kommer också behandlas mot öronskabb, mammakatt Merta kommer även kastreras.

 

Ziva

Ziva föddes av en mammakatt som höll till vid ett stall, dit hon också kom med sina små. Man började infångadet av katter där, men pga att livet inte alltid går som man vill dröjde det lite innan Ziva, hennes mamma och syster fångades in. Mamman och systern hamnade på ett annat katthem, men då Ziva inte var tam kom hon till oss. Ziva är född sommaren 2017 och kommer bli en riktig skönhet då hon känner sig mer bekväm här med oss tvåbenta. Låter sig klappas. Kommer i framtiden behöva viss pälsvård. Är vaccinerad, id-märkt, kastrerad och avmaskad.

 

Melly

Melly är troligen född 2017 och dök plötsligt upp som ur intet hos en familj. Var då inte kastrerad eller id-märkt Ska nu få landa, mer info kommer.

 

Wilda

Ensam, rädd och förvildad kattunge som var synlig vid ett företag i Sala. Åt allt som lämnades åt henne, men förstås i ensamhet. Är troligen är född juli-augusti 2017. Hon är inte van vid oss människor, men börjar sakta men säkert ty sig till sina kattkompisar. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt, avmaskad och även fått behandling mot öronskabb som hon visade sig ha.

 

Birk och Ronja

Birk och Ronja sågs sommaren 2017 som kattungar med sin mamma och kommer till oss hösten 2017. Tyvärr hade mammakatt cancer och fick somna, men hennes son och dotter mår gott. Det är två försiktiga katter, men klappbara och går att lyfta. Söker gärna ett gemensamt hem där dem så småningom kanske kan få känna gräset under tassarna. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

 

Soto

Soto kom till oss i slutet av oktober, då cirka fem-sex veckor gammal. Det visade sig att Soto hade en parasit som inte varit helt lätt att hitta en medicin till, men till slut fick han samma sort som smågrisar får. Han har blivit mycket, mycket bättre, men är inte redo för ett eget hem än. Han är väldigt kattsocial så en kattkomis är ett måste i det egna hemmet. Här älskar han sin kompis Pricken. Soto har lärt sig att inte ta emot den äckliga medicinen och börjar bli ganska besvärlig när han ska få den,,, vilket är ett bra tecken. Han är liten till växten och kommer nog alltid att vara det. Busig, lekfull och kelig liten kille. Är vid flytt vaccinerad, id-märkt, kastrerad och avmskad.

 

Pricken

Pricken är född våren 2016. Pricken är inte helt bekväm med oss tvåbenta men mycket kattsocial, varför han bör få flytta med en kompis eller till ett hem där det finns en snäll katt. Han är infångad utanför Örsundsbro där hans mamma, syskon och nya kullar blivit matade. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Sanna och Tjorven

Kattungar födda (juli-augusti 2017) ute av otam mammakatt. Skyggaste två ungarna i en kull på fem. Börjar uppskatta oss tvåbenta och är mycket förtjust i kattgodis och blötmat. Då dem funnit trygghet i varandra söker Sanna och Tjorven ett gemensamt hem, där man är intresserad av fortsatt socialisering av flickorna. Är nu kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

 

Mammakatt Ingeborg med ungarna Eleonora och Sigrid

Ingeborg har bott i skogarna vid Wiiks slott där man tror att hon är född 2015. Sommaren 2017 kom hon fram med sina tre döttrar (en har flyttat) och fick sedemera komma till oss. Sigrid är klappbar och Ingeborg börjar tycka om försiktigt klapp, liksom dottern Eleonora. Det är tre mycket fina tjejer som uppskattar livet inne väl. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Då dessa kissar är väldigt kattsociala söker vi hem där dem får en kompis med sig eller där det finns en snäll kattkompis redan.

 

Zeta

Zeta föddes våren 2016 av en otam mammakatt vid ett stall. Hon togs omhand av en av stallflickorna, men då matte jobbade dubbla jobb var Zeta fortfarande ganska försiktig när hon kom till oss. Nu är hon social och kelig, men har visat sig vara väldigt rädd för vissa män. Zeta är också en mycket kattsocial flicka som delar box med mammakatt Ingeborg och hennes döttrar, och får hon inte flytta med någon av sina vänner bör det finnas en snäll kattkompis i det egna hemmet. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Östen

Östen är kille som enligt uppgift är född 2013. Han kom till oss som ett alternativ till katthimlen. Östen var väldigt försiktig i början och är en kille med karaktär. Han älskar att kela, när han vill. Östen har haft flera spekulanter, men han har då inte visat sig från sin bästa sida utan visat inget intresse. Så är du intresserad av Östen, kom på besök men ta tiden på dig så han får lära känna dig..... så får vi se. Idag är Östen halvrakad då han korta underpäls tovat ihop sig och han inte gick med på att kamma ut det. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Östen har inga problem att bo med en snäll kattkompis, men kanske han lika väl föredrar en matte/husse som är hemma en hel del i ett lugnt hem.

 

Scatcat

Scatcat troligen född 2015-2016. Han är troligen född ute och hittad som kattunge. Blev omhändertagen till så sätt att han fick mat, kärlek och ett eget litet katthus vid ett snickeri. Kom till oss då han blivit omhändertagen med en ful böld i huvudet, men bitit sin räddare så hon blev rädd för honom. Här är han en mycket kelig och busig kille full av energi. Han kan fortfarande bitas, något vi fortsatt jobbar med. Vi tror Scatcat skulle trivas i ett lantligt hem där han får vara ute så mycket han vill i ett hem utan små barn. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.