Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vi intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Våra katter:

 

 

Yvonne

Kelig men försiktig honkatt som kommer till oss då man inte kunde ha henne kvar. Hon har bott som innekatt och söker hem som sådan. Vi söker ett lugnt hem utan små barn där hon får bygga upp förtroendet för oss tvåbenta. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

 

Gobi

Gobi är född ute av tam mammakatt som valde att lägga sin kull ute. När man väl hittar kullen är det bara Gobi kvar eller så fick hon bara en. Han är dryga 12 veckor (troligen född juni) och inte hanterad. Han fångas in och kommer till oss. Mammakatt är nu kastrerad. Kommer nu att få landa och hanteras varsamt. Söker ett hem gärna tillsammans med Savanna eller ett hem där det finns en annan kattkompis. Är vid flytt vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Savanna

Savanna kommer till oss då matte akut måste in på sjukhus och hennes syskon blivit placerade. Hon ska vara den skyggaste i kullen och är en försiktig tjej. Hon är också född någon gång i juni. Söker ett hem gärna tillsammans med Gobi eller där det finns en snäll kattkompis. Är vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Sivert, Sivan och Snövit

Tre kattungar födda ute på ett ställe där katterna skulle bort. Troligen födda någon gång i juli, men där lilla Snövit är minst i kullen och en kattunge vi håller ett getöga på. Hon har ökat fint i vikt, men kommer inte vara bokningsbar på ett tag framöver. Är vid flytt vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Alla tre leker, busar och äter. Söker hem där det redan finns en snäll katt eller där två får följas åt.

 

Gunvald

Gunvald har börjat landa här och med mig som han träffar mest är han kontaktsökande och vill gärna kela en liten stund. Nya människor däremot är fortfarande läskiga. Han är väldigt katt-social, dvs tycker om andra katter. Är nu kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Sökte i våras mat hos en familj i Vittinge till sammans med Gunvor.

 

Gunvor

Gunvor dök helt plötsligt upp hos ett par i Vittinge som började mata henne och där hon stannade. Då ganska tovig och sliten. Efter någon månad ska paret på semester och man vill ha hjälp med Gunvor och hennes kompis Gunvald då man är rädd att dem ska driva iväg. Gunvor är en trevlig katt som söker ett hem där hon kommer kunna gå ut, kan nog tänka sig att hon skulle gilla att bo som ensamkatt. Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Mammakatt Svava

Svava är mammakatt åt Saima, Steinar och Sprake. Har blivit matad av en äldre man som tidigare haft ihjäl hennes kattungar, men denna gång gömde hon dem ordentligt. Hon har blivit klappad av mannen, men inte mer än så. Ska nu få landa här och kommer att kastreras, vaccineras, id-märkas och avmaskas.

 

Kal

När vi först fick in denna katt ville upphittaren att vi skulle avliva honom då han inte hade så mycket päls och dessutom var ganska skygg. Han har nu fått tillbaka sin päls, ätit upp sig, vilat ut sig och tycker om oss tvåbenta. En stor förändring - så roligt att se. Söker ett hem, gärna där Luna kan få flytta med eller det finns en snäll kattkompis. Är nu vaccinerad, idmärkt, avmskad och kastrerad. Sökte sent i höstas - vintras mat hos ett par utanför Enköping, då i eländigt skick.

 

Melly och Lufsen

Kärleken mellan Melly och Lufsen håller i sig och det är en fröjd att se dem båda. Sista veckorna har Lufsen börjat uppskatta kel, han har budat mig i ansiktet och jag har kunnat lyfta honom - stora framsteg! Båda katterna var hemlösa, men på olika ställen. Är nu kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Söker ett gemensamt varaktigt hem där dem så småningom kan gå ut.

 

Humla

Humla är född ute 2017 och kom till oss våren 2018, då man trodde hon var en honkattunge och man var rädd att hon skulle bli dräktig. Hon är liten och tanig när hon kommer till oss, men efter avmaskning och kastrering så har hon vuxit till sig och blivit en lagom mullig tjej. Hon är fortfarande oftast tveksam till oss tvåbenta, men när hon väl släpper till är det faktsikt ganska mysigt med kel. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Humla är en av katterna från Rasbokil där det började med en honkatt som fick ungar. Alla katterna där är nu omhändertagna tack vare hjälp från Kattstallet i Vällingby.

 

Mammakatt Luna med Sarafina och Sarabi

Luna kom till oss högdräktig och fick sin ungar. Hon har nu börjat uppskatta oss tvåbenta och börjar tycka om att kela. Hennes ungar Sarabi och Sarafina är födda 21 april här, två busiga tjejer där Sarafina uppskattar oss och där även Sarabi åtminstone ibland förstår meningen med kel. Alla tre är vaccinerade, idmärkta, kastrerade och avmaskade. Behöver få vara innekatter ett tag framöver. Luna kom för något år sedan till en familj i Rasbokil och födde sin första kull, sedan har det blivit några till. Man bad om hjälp och tack vare hjälp från Kattstallet i Vällingby kunde vi ta in alla katterna där.

 

Mammakatt Ingeborg med ungen Eleonora

Ingeborg uppskattar servicen här, men är inte helt bekväm med oss tvåbenta och förstår inte meningen med kel fullt ut än, men mycket mer än då hon kom in. Hennes dotter Eleonora börjar uppskatta kel, om än försiktigt och trivs med kompisar. Dessa kissar behöver få vara innekatter, åtminstone lång tid framöver och behöver en snäll kattkompis i sitt hem. Båda är vaccinerade, id-märkta, kastrerade och avmaskade. Mammakatt Ingeborg gick i skogen vid Wiks slott och för andra året i rad fick hon ungar som hösten 2017 kom till oss.

 

Scatcat

Scatcat har nu blivit en supersocial kille som tycker det är rätt ok med kattkompisar, men inte för snälla då han gärna tar kommandot. Kan fortfarande smånafsa, men bits inte längre. Söker ett lantligt hem där han får gå ut så mycket han vill och där han får mycket uppmärksamhet och utan små barn. Gärna kattvant hem. Han hittades som kattunge och togs omhand så tillvida att han fick bo ute och fick mat. Är nu kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.