Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vid intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Vi tar 1800 kr för en vuxen katt och 3000 kr för två som får flytta ihop. (Är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade).

Kattungar tar vi från 2000 kr för stycket. Är vaccinerade x 2, idmärkta med ett chip och avmaskade.

 

Våra katter:

 
Aslög, Floki, Gisla, Lagertha, Siggy och Helga
Ej bokningbara.
Detta gäng, fem honor och en hane har bott i ett stall där man skulle ”städa upp” bland katterna. Enda utvägen trodde man var att avliva gänget, men tack vare förståndiga tvåbenta tog ödet en helt annan väg och alla sex finns nu hos oss. Dem har precis blivit kastrerade, id-märkta, besiktade och fått sin första vaccination mot kattpest och kattsnuva. Aslög kommer att få träffa tandläkare lite längre fram. Mer info kommer.

 
Mammakatt Disa, Ville Viking och Yrsa
Denna katt är mamma även till Maja Gräddnos, Fritz och Måns. I slutet på oktober var hon jättetjock för att sedan bli ”smal” och man tolkade det som att hon fått en kull ungar någonstans. Hon kom inte fram med några ungar och vi trodde att dem inte klarat kylan. I Hebytrakten där hon bott har det varit riktigt kallt och snö i perioder. Hon började se tjock ut igen och fångas av den anledningen in. Efter fem dagar ser man ungarna äta under ett fågelbord, det är två småtroll, som då genast fångas in. Mammakatt hade gömt dem väl, långt ifrån den plats där hon blivit matad. Det är en stor och fin Ville Viking, men lilla Yrsa som bara är lite drygt hälften så stor som sin bror får ögoninflammation, får behandling och hämtar sig väl. Ska nu få landa. Mer info kommer.
 
Zaima
Zaima fick en kull ungar sommaren 2019, som en person tar omhand, Zaima kastreras och får bo kvar hos den äldre dam som matat henne. Tyvärr dör matte hösten 2019 och Zaima får komma till oss. Hon är en blyg tjej som bara bott ute. Hon ska nu få landa här. Mer info kommer.
 
Skade
Skade är en honkatt född cirka 2016. Hon tränger sig in i en bil och vägrar gå därifrån, har en ful skada på ena frambenet. Ägare finnes som inte har råd att ta henne till veterinär. Av den anledningen kontaktas vi och katten kommer hit. Det visar sig att hon har en gammal, kraftigt infekterad, komplicerad fraktur i armbågsleden som slutligen gör att valet står mellan avlivning eller amputation. Idag lever Skade med tre ben och är en mycket social och trevlig tjej som älskar livet precis som det är. Skade har funnit sig i livet med tre ben. Hon busar och far runt, leker och står i när hon är på det humöret. Kelig och social. Söker ett hem som aktiv innekatt. Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
 
Onyx
Honkatt som dök upp utanför ett dagis och ville inte gå därifrån på flera dygn. En av dem anställda där tog katten till en veterinär i hopp om att hon skulle vara märkt, men så var inte fallet. För att inte släppas ut där hon bett om hjälp fick hon komma till oss. Onyx är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad. Hon söker ett hem där hon får vara enda djuret, gärna lantligt så hon så småningom kan gå ut.
 
Maja Gräddnos, Fritz och Måns
Det här gänget är troligen födda maj/juni 2019 ute och har sedan dess levt ute, men blivit matade och pratade med. Fångas in då mammakatt blev tjock igen. Det är tre mycket försiktiga kissar som verkar tycka att livet inne inte är så dumt, ganska skönt. Behöver mer socialisering och är väldigt kattsociala, det vill säga vill ha en snäll kattkompis att bo med. Är vid flytt vaccinerade, id-märkta, kastrerade och avmaskade.

 
Trulls, pappakatt från Tärnsjöfamiljen
Tingad.
Hankatt som gått i flera år vid ett behandlingshem utanför Tärnsjö och blivit matad. 2018 fångades han i fälla och skulle skjutas, då han som okastrerad hankatt kissmarkerade, vilket inte uppskattades av de närboende. Det fanns ingen hemma som kunde skjuta honom varför han släpptes ut ur buren. Den här gången fångades han manuellt och kommer nu bli av med sina bollar.
Trulls har nu blivit kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Han hade även öronskabb vilket han behandlas för. Han hade också entropion, det vill säga inåtvända nedre ögonlock på båda ögonen vilket säkerligen är orsaken till ständigt var till och från samt att han verkar ha haft ont i ögonen. Veterinären har rekommenderat kirurgi, vilket han måste få. Misstanke finns även om att han kan ha FORL, en tandsjukdom. Av den anledningen kommer han så småningom att röntga munnen och troligen åtgärda en del där. Trulls har nu slutat med antibiotikan och kommer att operera sina ögon. Han är lätthanterad och trevlig, när han litar på dig. Då han varit hatad ute har han fått ta mycket skit, vilket märks på hans sätt. En försiktig, mycket omtyckt kille, både av mig och andra katter.