Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vid intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Vi tar 1800 kr för en vuxen katt och 3000 kr för två som får flytta ihop. (Är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade).

Kattungar tar vi från 2000 kr för stycket. Är vaccinerade x 2, idmärkta med ett chip och avmaskade.

 

Våra katter:

 
Zamme
Denna kille född 2015/2016, kommer till oss som ett alternativ till katthimlen. Hans husse avled och han fick ett nytt hem hos en äldre dam, men tyvärr fungerade det inte alls. Han är lite försiktig, tror han skulle uppskatta ett hem med bara vuxna. Innekatt. Han har tydligen gett ”kärleksbett”, ibland ganska hårda sådana och även bitit på sladdar, troligen på grund av underaktivering och vem vet, kanske saknaden av husse också spelade in. Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Här är Zamme, när han lärt känna mig, en nyfiken kille som gärna vill vara med. Äter och sköter sig mycket väl.
 
Skade
Skade är en honkatt född cirka 2016. Hon tränger sig in i en bil och vägrar gå därifrån, har en ful skada på ena frambenet. Ägare finnes som inte har råd att ta henne till veterinär. Av den anledningen kontaktas vi och katten kommer hit. Det visar sig att hon har en gammal, kraftigt infekterad, komplicerad fraktur i armbågsleden som slutligen gör att valet står mellan avlivning eller amputation. Idag lever Skade med tre ben och är en mycket social och trevlig tjej som älskar livet precis som det är. Hon är vid flytt kastrerad, vaccinerad och idmärkt samt avmaskad. Till Skade söker vi ett aktivt hem som innekatt, kanske med en kompis.
 
Onyx
Ej bokningsbar i nuläget.
Honkatt som dök upp utanför ett dagis och ville inte gå därifrån på flera dygn. En av dem anställda där tog katten till en veterinär i hopp om att hon skulle vara märkt, men så var inte fallet. För att inte släppas ut där hon bett om hjälp fick hon komma till oss. Mer info kommer.
 
Måna
Ung katthona som kommer till oss via Stockholms katthem där hon mellanlandat en liten stund. Har gått som hemlös i Tensta. En familj tog in henne men tyvärr visade det sig finnas allergi i familjen. Hon är en social och kelig tjej som nu ska få landa och kastreras.
 
Maja Gräddnos, Fritz och Måns
Detta gäng föddes troligen i juni, dvs halvåret nu. Kommer till oss då deras mamma fått en ny kull. Dem är födda ute och aldrig hanterade av människohand, vilket självklart märks. Dem ska nu få landa och vänja sig vid livet inne. Mer info kommer.

 
Trulls, pappakatt från Tärnsjöfamiljen
Ej bokningsbar.
Hankatt som gått i flera år vid ett behandlingshem utanför Tärnsjö och blivit matad. 2018 fångades han i fälla och skulle skjutas, då han som okastrerad hankatt kissmarkerade, vilket inte uppskattades av de närboende. Det fanns ingen hemma som kunde skjuta honom varför han släpptes ut ur buren. Den här gången fångades han manuellt och kommer nu bli av med sina bollar.
Trulls har nu blivit kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Han hade även öronskabb vilket han behandlas för. Han hade också entropion, det vill säga inåtvända nedre ögonlock på båda ögonen vilket säkerligen är orsaken till ständigt var till och från samt att han verkar ha haft ont i ögonen. Veterinären har rekommenderat kirurgi, vilket han måste få. Misstanke finns även om att han kan ha FORL, en tandsjukdom. Av den anledningen kommer han så småningom att röntga munnen och troligen åtgärda en del där. Han hade även ett klobrott som åtgärdades då han kastrerades. Han står nu på antibiotika och smärtstillande/antiinflammatoriskt och ska få återhämta sig efter detta innan fler åtgärder utförs. Av den anledningen kommer Trulls inte vara bokningsbar på länge.
 
Mammakatt Skiffer med ungarna Granit, Gnejs och Flinta
Mammakatt Skiffer födde sina ungar ute, dem bodde under stora stenblock och kom endast fram då hon lockade på dem. Man sökte mat och även skydd då det blåste och regnade i ett närbeläget soprum. Fångas in och finns nu hos oss. Granit är killen i gänget medan Gnejs och Flinta är två tjejer. Är märkta av sitt liv ute men jag tror dem tycker livet inne är rätt skönt. Är vid flytt vaccinerade mot kattpest x 2, idmärkta, kastrerade och avmaskade.

 

Mammakatt MissAnne med Björnhild, Sebjörn, Sigbjörn, Snöjörn och Torbjörn
Sigbjörn är tingad.
Fyra av dessa ungar hittades i en gammal vedbod mitt ute i skogen i trakterna av Björnarbo, då man kände efter fanns det en femte kattunge som hade gömt sig väl. Två av dem, Björnhild och Sebjörn var pyttesmå och hade troligen inte klarat sig ute så länge till. Dem två hade diarré och fick behandling mot det, samt hela gänget avmaskades. Var även fulla med öronskabb då dem kom in. Det är ett försiktigt gäng som snart är redo för egna hem. Är vid flytt vaccinerade, id-märkta och avmaskade samt mammakatt även kastrerad. Kan bli så att dem två små får vänta lite med vaccinationerna, vi får se vad veterinären säger.