Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vi intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Våra katter:

 

 

Gunvald

Gunvald dök helt plötsligt upp hos ett par i Vittinge som börjat mata honom och där han stannade. Då han kom dit var han väldigt skygg, men paret kunde klappa och kela med honom då han varit där någon månad. Får komma hit då paret skulle på semester. Väl här så har Gunvald, som skygga katter gör, gått tillbaka och blivit en mycket rädd katt som smockar till för att försvara sig. Ska nu få landa. Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Gunvor

Gunvor dök helt plötsligt upp hos ett par i Vittinge som började mata henne och där hon stannade. Då ganska tovig och sliten. Efter någon månad ska paret på semester och man vill ha hjälp med Gunvor och hennes kompis Gunvald då man är rädd att dem ska driva iväg. Gunvor är en trevlig katt som söker ett hem där hon kommer kunna gå ut, kan nog tänka sig att hon skulle gilla att bo som ensamkatt. Är vid flytt kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Saima, Steinar och Sprake

Steinar och Sprake är tingade.
Tre kattungar födda ute av smart honkatt som gömde dem väl. Hon sökte mat hos man som var över 80 år och han har letat upp kullarna och tagit bort dem. Den här gången blev ungarna ganska stora innan dem kom fram och han har ringt till tre olika veterinärer för hjälp med avlivning -- men samtliga tre har vägrat avliva friska kattungar. Dem är troligen födda månadsskiftet mars/april och nu dryga tolv veckor. Dem är hanterade, dvs klappade och lyfta, men bara vana vid farbrorn. Kommer nu att vaccineras, id-märkas och avmaskas. Söker hem utan små barn, där dem får bli små tryggisar. (Även mammakatt här, men inte redo för eget hem än).

 

Mammakatt Svava

Svava är mammakatt åt Saima, Steinar och Sprake. Har blivit matad av en äldre man som tidigare haft ihjäl hennes kattungar, men denna gång gömde hon dem ordentligt. Hon har blivit klappad av mannen, men inte mer än så. Ska nu få landa här och kommer att kastreras, vaccineras, id-märkas och avmaskas.

 

Kal

Kal kom till oss efter att man sett honom och hans kompis Tintin sedan några veckor, fläckvis utan päls och man önskade få hjälp med avlivning. Kal har blivit behandlad mot löss, kastrerats, vaccinerats och idmärkts. Han tycker om att kela lite försiktig och då njuter han. Han är fortfarande en försiktig kille och vill bo med en kattkompis. Pälsen börjar så sakta växa ut igen.

 

Melly och Lufsen

Två utefödda kissar, båda troligen födda 2017, som funnit varandra. Fotot är taget i "farten" och visar precis hur dessa två har funnits varandra, ofta svansarna tätt ihop-slingrade. Melly är tamkatt i botten helt klart, medan Lufsen sakta börjar lita på oss tvåbenta, men framförallt ser han ju hur Melly gör. Båda är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Söker ett gemensamt lugnt hem.

 

Humla

Kattflicka som är född ute 2017 och en del av ett gäng från Rasbokilstrakten. Hon är inte hanterad och därför inte bekväm med oss tvåbenta, men det är något vi jobbar på. Är nu kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Söker ett lugnt och tryggt hem.

 

Mammakatt Luna med Sarafina och Sarabi

Luna är infångad i Rasbokilstrakten där hon blivit matad i några år. Är högdräktig och får tre fina ungar den 21 april, dvs redo för egna hem tidigast 14 juli. Ungarna har vuxit till sig fint och är precis så busiga som kattungar är. Sarabi är den försiktigaste i gänget. Då mammakatt Luna är en blyg tjej är även ungarna försiktiga, men både Sarafina och Zira kommer fint och alla tre kan spinna en stund då man kelar med dem då dem ligger i klösträdet. Dessa kattungar passar inte i familjer med små barn. Är vid flytt vaccinerade mot kattsnuva och kattpest x 2, id-märkta med ett chip och avmaskade.

 

Schassen

Hankatt som bott i en skrotbil sedan sommaren 2017, sökt mat via kattluckor hos närboende, men varit ovälkommen. Man har skickat en stor rottweiler på/efter honom, kastast saker på/efter honom och även försökt köra ihjälp honom. Han låter sig lätt fångas i fälla och väl inne visar han sig vara en tamkatt som dessutom är öronmärkt.
Efter lite sökande har vi fått tag i första ägaren som sålt honom vidare. I andra hemmet bodde han inte så länge förrän han försvann och man trodde att lodjur hade tagit honom och man bestämmer sig för att inte ta tillbaka honom. Han försvann därifrån för två år sedan och han har sedan dess klarat sig själv, en riktig överlevare!
Schassen är klart märkt av sitt liv ute. Han tycker inte om när jag sopar golvet, är rädd för borsten, är rädd att man ska slå honom med saker man har i händerna och tycker inte om höga ljud. Vi försöker nu sakta men säkert bygga upp hans förtroende för oss två benta igen. Söker ett hem där han får lugn, ro och villkorslös kärlek. Är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

 

Birk

Birk är född ute sommaren 2017 och kom till oss hösten 2017. Han är en lite försiktig kille, men har kommit fram bra. Vi söker ett hem till Birk där han får vara innekatt får en tid framöver och kanske så småningom få känna gräset under tassarna. Han är vaccinerad, id-märkt och kastrerad.

 

Sanna och Tjorven

Kattungar födda (juli-augusti 2017) ute av otam mammakatt. Skyggaste två ungarna i en kull på fem. Börjar uppskatta oss tvåbenta och är mycket förtjust i kattgodis och blötmat. Då dem funnit trygghet i varandra söker Sanna och Tjorven ett gemensamt hem, där man är intresserad av fortsatt socialisering av flickorna. Är nu kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

 

Mammakatt Ingeborg med ungarna Eleonora och Sigrid

Sigrid är tingad.
Ingeborg har bott i skogarna vid Wiiks slott där man tror att hon är född 2015. Sommaren 2017 kom hon fram med sina tre döttrar (en har flyttat) och fick sedemera komma till oss. Sigrid är klappbar och Ingeborg börjar tycka om försiktigt klapp, liksom dottern Eleonora. Det är tre mycket fina tjejer som uppskattar livet inne väl. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Då dessa kissar är väldigt kattsociala söker vi hem där dem får en kompis med sig eller där det finns en snäll kattkompis redan.

 

Scatcat

Scatcat troligen född 2015-2016. Han är troligen född ute och hittad som kattunge. Blev omhändertagen till så sätt att han fick mat, kärlek och ett eget litet katthus vid ett snickeri. Kom till oss då han blivit omhändertagen med en ful böld i huvudet, men bitit sin räddare så hon blev rädd för honom. Här är han en mycket kelig och busig kille full av energi. Han kan fortfarande bitas, något vi fortsatt jobbar med. Vi tror Scatcat skulle trivas i ett lantligt hem där han får vara ute så mycket han vill i ett hem utan små barn. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.