Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vi intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Vi tar 1800 kr för en vuxen katt och 3000 kr för två som får flytta ihop. (Är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade).

Kattungar tar vi från 2000 kr för stycket. Är vaccinerade x 2, idmärkta med ett chip och avmaskade.

 

Våra katter:

 

Tessan
Tessan är mammakatten till ett gäng katter som kommer till oss via vädjan från en boendestödjare, där man vill bli av med sina katter. Katterna har bott i en hyperaktiv familj och vi söker nu lugna, kärleksfulla hem då vissa av dem är klart märkta av detta liv.
Tessan är cirka 2-3 år gammal, hon är kelig och social, men vill bo som ensamkatt och vara enda djuret i familjen. Hon är mamma till resten av gänget, men är nog ganska nöjd med sitt mammaliv. Hon är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.
 
Larissa och Milton
Larissa och Milton är födda 2018 av Tessan. Larissa är supersocial och kelig medan Milton är ett litet skrajsnöre. Han gör absolut ingenting, utan vill helst fly. Ska nu försöka få Milton att förstå att det är trevligt att kela och att man som katt får bestämma själv. Söker lugna, kärleksfulla hem. Är nu kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade.

 

Link, Zara, Zoe och Zelda
Detta gäng ska vara födda 10 mars 2019, om uppgiften stämmer och födda av Tessan. Link och Zara är två sociala och keliga kattungar, medan Zoe och Zelda är väldigt rädda, man skulle kunna tro att dem var födda ute och inte hanterade. Det är två riktiga skrajsnören. Särskilt till Zoe och Zelda söker vi extra kärleksfulla och tålmodiga hem, som kan ge kärlek, kärlek och kärlek så dem får bli två tryggisar. Här är troligen Milton pappa till gänget, dvs deras halvbror, av den anledningen har vi låtit kastrera dem tidigt.
Alla fyra är nu kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade.

 

Duchesse och Toulouse
Duchesse kommer till oss precis efter att hon fått en kull kattungar som samtliga dog. Det visar sig att Duchesse är cirka 10 år gammal, har troligen löpt och fött ungar hela sitt för vid kastrering är livmodern stor, stenhård och äggstockarna fulla med cystor. Sådana här honkatter är högrisk för inre blödningar eller att såret spricker upp, men tack och lov gick det bra för lilla tjejen. Hon är försiktig, men social och kelig.
Toulouse är Duchesses son, han är född 2018. Han är en riktig skönhet och tar för sig mer, en social och kelig kille, när han litar på dig. Dessa två kommer till oss då paret som hade dem skulle flytta tillbaka till sitt hemland. Båda är nu kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade. Vi söker gärna ett gemensamt hem till dessa båda, som hittills bott som innekatter.
 
Sigge och Stina
Sigge och Stina är syskon, födda 2016. Kommer till oss då man inte kunde ha dem kvar. Det är två sociala och keliga katter som söker ett gemensamt hem. Vid veterinärbesiktningen visade det sig att båda har blåsljud på hjärtat varför ultraljud utfördes senare. Hjärtdoktorn rekommenderade nytt ultraljud 2021 av båda katterna. Stina hade mest förändringar i sitt hjärta och det kan bli så att hon kommer behöva medicineras senare i livet, detta för att hon inte ska utveckla blodproppar. Som ägare till dessa katter måste du vara beredd på att ta både ansvar och kostnader för kommande ultraljud och eventuell medicinering. Det är två jättefina, pigga och alerta kissar, inga som helst tecken på att dem mår dåligt, varför vi väljer att söka ett gemensamt hem till dem, där dem kommer kunna gå ut. Dem är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och avmaskade.

 
Sergeant Pepper
Sergeant Pepper hade bosatt sig i en vägtrumma en längre tid och trots idogt sökande saknade ingen honom. Han är supersocial och kelig, men en lite dominant hane varför han bör få bo som enda djuret och kanske hos någon som är hemma mycket. Sergeant Pepper hetsåt i början och bör få flera mindre portioner per dygn. Ett hem där han kan gå ut, det vill säga gärna lantligt. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.
 
Astrid
Astrid flyttade från oss 2017 och kommer tillbaka då matte flyttat till boende där hon ej får henne med. Astrid är född 2014 och är en försiktig tjej som söker ett mycket lugnt och kärleksfullt hem där hon får vara enda djuret. Hon har bott som innekatt, vilket hon bör fortsätta med. När hon väl litar på dig är hon en kelig och lite pratig tjej som gärna söker din kontakt. Astrid hade blivit lämnad i lägenheten några veckor då matte blev dålig, visserligen matad, men inte mer än så. Jag förstod på dottern att man inte ville ha med katten att göra. Självklart sätter det sina spår, även på en liten kattfröken. Är kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

 
Sockan
Sockan är en ung honkatt, troligen född 2018. Hon hade varit på ett och samma ställe en längre tid, började bli smal och togs därför omhand. Hon är social och kelig. Sockan tycker om människor, stora som små. Vid flytt kommer Sockan att vara kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.

 

Mammakatt Marianne med Musse, Mimmi och Mattis samt bonusungarna Moses, Mifa och Wilja
Marianne hade blivit matad av en familj sedan i höstas, blir dräktig och föder den 18 maj tre ungar på golvet på ett utedass. Kommer till oss och får här ta hand om tre små kattungar som hittas ensamma och där ingen saknat dem.
Det är lilla Moses som hittades i en lada, skrikandes. Paret som just köpt huset hittade honom och trots att man letat inte funnit vare sig mammakatt eller syskon.
Sedan har vi lilla Mifa som hittades ensam, satt mitt på vägen, mitt i natten. Kanske dumpad??
Till sist kom lilla Wilja in, som hittades springandes bland bilarna på parkeringen/jordgubbsförsäljning vid Willys. Sökning efter mammakatt och syskon har varit resultatlöst.
Som tur är har Marianne tagit emot och behandlat dem som sina, som en mycket klok mammakatt. Kattungarna är vid flytt vaccinerade x 2 mot kattpest och kattsnuva, idmärkta med ett chip och avmaskade. Mammakatt är även kastrerad.

 

Maximus
Maximus kommer till oss då man inte kunde ha honom kvar. Han är en supersocial, kelig kille som tycker om både stora och små människor. Maximus vill vara ENDA djuret i familjen och bo lantligt där han kan få gå ut och in som han vill. Då han är långhårig och har en lite ”besvärlig” päls kommer han att kräva regelbunden pälsvård. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt och avmaskad.