Vi söker hem!

Här presenterar vi katter som är redo för egna hem. Vi intresse eller frågor skicka ett mail till Lena Ahlström så hör vi av oss.

Våra katter:

 

 

Tintins Kompis

Denna kisse har varit på samma ställe som Tintin i någon vecka och även denna troligtvis angripen av löss. Får nu behandling och ska få landa. Mer info kommer.

 

Schassen

Hankatt som bott i en skrotbil sedan sommaren 2017, sökt mat via kattluckor hos närboende, men varit ovälkommen. Man har skickat en stor rottweiler på/efter honom, kastast saker på/efter honom och även försökt köra ihjälp honom. Han låter sig lätt fångas i fälla och väl inne visar han sig vara en tamkatt som dessutom är öronmärkt.
Efter lite sökande har vi fått tag i första ägaren som sålt honom vidare. I andra hemmet bodde han inte så länge förrän han försvann och man trodde att lodjur hade tagit honom och man bestämmer sig för att inte ta tillbaka honom. Han försvann därifrån för två år sedan och han har sedan dess klarat sig själv, en riktig överlevare!
Han delar nu box med Skrållan och dessa två trivs jättebra tillsammans och vi ser gärna att dem får följas åt. Vi söker ett lugnt hem där dessa två katter kan få mycket kärlek och kel, å kanske så småningom utevistelse. Är kastrerad, örontatuerad, vaccinerad och chipmärkt samt avmaskad.

 

Skrållan

Skrållan hittades i en komposthög under marken med sina tre syskon, då endast några veckor gammal. Hon har bott i ett hem i två år, men kom tillbaka då hon inte fungerade ihop med den andra katten där. Här är hon mycket social och kelig, samt tycker mycket om Schassen. Av den anledningen söker vi nu ett gemensamt hem för dessa två. Vi söker ett lugnt och tryggt hem där dem så småningom kan gå ut. Skrållan är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Ziva

Ziva föddes av en mammakatt som höll till vid ett stall, dit hon också kom med sina små. Man började infångadet av katter där, men pga att livet inte alltid går som man vill dröjde det lite innan Ziva, hennes mamma och syster fångades in. Mamman och systern hamnade på ett annat katthem, men då Ziva inte var tam kom hon till oss. Ziva är född sommaren 2017 och kommer bli en riktig skönhet då hon känner sig mer bekväm här med oss tvåbenta. Låter sig klappas. Kommer i framtiden behöva viss pälsvård. Är vaccinerad, id-märkt, kastrerad och avmaskad.

 

Melly

Melly är troligen född 2017 och dök plötsligt upp som ur intet hos en familj. Var då inte kastrerad eller id-märkt Ska nu få landa, mer info kommer.

 

Wilda

Ensam, rädd och förvildad kattunge som var synlig vid ett företag i Sala. Åt allt som lämnades åt henne, men förstås i ensamhet. Är troligen är född juli-augusti 2017. Hon är inte van vid oss människor, men börjar sakta men säkert ty sig till sina kattkompisar. Är nu kastrerad, vaccinerad, idmärkt, avmaskad och även fått behandling mot öronskabb som hon visade sig ha.

 

Birk och Ronja

Birk och Ronja sågs sommaren 2017 som kattungar med sin mamma och kommer till oss hösten 2017. Tyvärr hade mammakatt cancer och fick somna, men hennes son och dotter mår gott. Det är två försiktiga katter, men klappbara och går att lyfta. Söker gärna ett gemensamt hem där dem så småningom kanske kan få känna gräset under tassarna. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

 

Pricken

Pricken är född våren 2016. Pricken är inte helt bekväm med oss tvåbenta men mycket kattsocial, varför han bör få flytta med en kompis eller till ett hem där det finns en snäll katt. Han är infångad utanför Örsundsbro där hans mamma, syskon och nya kullar blivit matade. Är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.

 

Sanna och Tjorven

Kattungar födda (juli-augusti 2017) ute av otam mammakatt. Skyggaste två ungarna i en kull på fem. Börjar uppskatta oss tvåbenta och är mycket förtjust i kattgodis och blötmat. Då dem funnit trygghet i varandra söker Sanna och Tjorven ett gemensamt hem, där man är intresserad av fortsatt socialisering av flickorna. Är nu kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

 

Mammakatt Ingeborg med ungarna Eleonora och Sigrid

Ingeborg har bott i skogarna vid Wiiks slott där man tror att hon är född 2015. Sommaren 2017 kom hon fram med sina tre döttrar (en har flyttat) och fick sedemera komma till oss. Sigrid är klappbar och Ingeborg börjar tycka om försiktigt klapp, liksom dottern Eleonora. Det är tre mycket fina tjejer som uppskattar livet inne väl. Är kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade. Då dessa kissar är väldigt kattsociala söker vi hem där dem får en kompis med sig eller där det finns en snäll kattkompis redan.

 

Östen

Östen är kille som enligt uppgift är född 2013. Han kom till oss som ett alternativ till katthimlen. Östen var väldigt försiktig i början och är en kille med karaktär. Han älskar att kela, när han vill. Östen har haft flera spekulanter, men han har då inte visat sig från sin bästa sida utan visat inget intresse. Så är du intresserad av Östen, kom på besök men ta tiden på dig så han får lära känna dig..... så får vi se. Idag är Östen halvrakad då han korta underpäls tovat ihop sig och han inte gick med på att kamma ut det. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Östen har inga problem att bo med en snäll kattkompis, men kanske han lika väl föredrar en matte/husse som är hemma en hel del i ett lugnt hem.

 

Scatcat

Scatcat troligen född 2015-2016. Han är troligen född ute och hittad som kattunge. Blev omhändertagen till så sätt att han fick mat, kärlek och ett eget litet katthus vid ett snickeri. Kom till oss då han blivit omhändertagen med en ful böld i huvudet, men bitit sin räddare så hon blev rädd för honom. Här är han en mycket kelig och busig kille full av energi. Han kan fortfarande bitas, något vi fortsatt jobbar med. Vi tror Scatcat skulle trivas i ett lantligt hem där han får vara ute så mycket han vill i ett hem utan små barn. Han är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.